Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πώς να γυρίσεις στο παλιό layout του Youtube.

Συνήθως εδώ βάζω ενδιαφέροντα άρθρα ή βίντεο -όταν το θυμάμαι, γιατί έτσι όπως τρέχουν οι εξελίξεις, πρέπει όλη μέρα να κρέμεσαι στον υπολογιστή-, αλλά αυτή τη φορά θα βάλω κάτι που ενδεχομένως θα βοηθήσει κι άλλους ταλαίπωρους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή πες τα όπως θες, αυτές οι κωλοσελίδες που μπαίνουμε και βγάζουμε τα ματια μας, συχνά πυκνά ή αραιά άλλες, αλλάζουν το layout τους είτε μας αρέσει σε κάποιες περιπτώσεις είτε όχι. Το χειρότερο είναι φυσικά να μην μπορείς να γυρίσεις πίσω άμα θες. Μπορεί να γίνεται, μπορεί και όχι. Αλλά δε σε αφήνουν να το ανακαλύψεις.

Στην περίπτωση του youtube τώρα, άλλαξε το layout, το έκανε μία μαλακία και μισή που δεν μπορούσες να βρεις την τύφλα σου και σου έτρωγε δέκα ώρες επειδή ήσουν μαλάκας και πάτησες ένα γαμοκλικ πιστεύοντας ότι θα μπορούσες να γυρίσεις πίσω. Αμ δε.

Κι όμως. Ο επιμένων νικά. (Κι αυτό ας μην το ξεχνάμε γιατί ισχύει για όλες -σχεδόν- τις περιπτώσεις). Έψαξα να βρω βίντεο για το πως αλλάζεις και πας πίσω. Βρήκα ένα κάρο. Ωχ, λέω, πάλι θα φάω 100 ώρες. Εχω όμως μια κακιά (καλή εννοώ) συνήθεια. Να κοιτάω τα σχόλια στα βίντεο που βλέπω. Πολλές φορές, πριν καν έχει τελειώσει το βίντεο, μπορείς να πληροφορηθείς σχετικά με αυτό και να μη χάσεις χρόνο. Αρκεί να ξέρεις να κρίνεις. Κι επειδή τώρα δεν έβλεπα τρέιλερ ταινίας ούτε βίντεο κλιπ αλλά κάτι που θα με βοηθούσε υποτίθεται να γυρίσω στο παλιό εύχρηστο και όμορφο layout και υπήρχαν ένα κάρο βίντεο, δε γινόταν να φάω 4 λεπτά στο καθένα, θα ήμουν εδώ μέχρι τη νύχτα. Έτσι κοιτούσα τα σχόλια και όταν έβλεπα ''ρε φίλε δε μας λες πως αλλάζει αλλά πως λειτουργεί" ή "υπάρχουν τόσα βίντεο και κανένα δε λέει πως αλλάζεις!", κάπου πήγαινε το μυαλό μου. Μέχρι που συνάντησα ένα σχόλιο ενός τύπου που ωρυόταν και έλεγε "μπείτε στο κανάλι μου, έχω τον τρόπο!". Φυσικά σκέφτεσαι "καλά, άλλος ένας που θέλει απλά να μπεις στο κανάλι του", αλλά μπήκα. Και είχε τον τρόπο. Και ήταν τόσο απλός! Γιατί κάτι άλλοι σε έβαζαν να μπεις στα ενδότερα του δεν ξέρω που, να πατήσεις κάτι κωδικούς και να γαμήσεις τον υπολογιστή σου άμεσα και εύκολα.

Το αδέρφι λοιπόν βοήθησε. Είναι θεός. Όσοι λοιπόν απογοητευτείτε από το νέο layout και θέλετε να γυρίσετε πίσω, κάντε ότι λέει. Πιο εύκολο δε γίνεται. Κάντε και subscribe και like και thumbs up και τα πάντα όλα, σπάνια συναντάς τύπους που λένε αλήθεια και κάνουν αυτό που λένε.

Πωρώθηκα, ναι, αλλά βασανίστηκα με το μπουρδέλο στα ξαφνικά. Ευχαριστώ.