Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η βουλευτής που ύψωσε «δάκτυλο» στους διαδηλωτές.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, έγινε το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στην Ισπανία ντροπιάζοντας το κοινοβούλιο και φέρνοντας σε δεινή θέση τον πρωθυπουργό της χώρας.  

Ήδη, στο Twitter έχουν συγκεντρωθεί 200.000 υπογραφές για την καθαίρεση της πιο θερμόαιμης–αθυρόστομης Ισπανίδας βουλευτίνας, της Αντρέα Φάμπρα. Από τα έδρανα της βουλής, η 39χρονη Αντρέα έστειλε το δικό της… μήνυμα στους ανέργους – «να πάνε να γαμ…νε»!- την ώρα που ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωνε τις περικοπές στα επιδόματά τους.   

Για να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα, η ίδια υποστήριξε πως δεν αναφερόταν στους ανέργους, αλλά έβριζε τους βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος που αποδοκίμαζαν τον Ισπανό πρωθυπουργό. 

Ο τραγουδοποιός Ντιέγκο Εσκουσόλ, της αφιέρωσε μάλιστα κι ένα τραγούδι που στο ρεφρέν ανταποδίδει τις… παραινέσεις της 39χρονης βουλευτίνας του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος στην ίδια, το οποίο έχει ήδη γίνει σουξέ στο youtube. 

Την ίδια ώρα, στο διαδίκτυο κάνει το γύρο μία φωτογραφία της Φάμπρα η οποία εξερχόμενη του κοινοβουλίου και ενώ αποχωρεί με το υπηρεσιακό της αυτοκίνητο, χαιρετά τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές με υψωμένο το μεσαίο δάκτυλο. 

Κάποια διαδηλώτρια μάλιστα έσπευσε να της ανταποδώσει τον ευγενικό χαιρετισμό.  

Κι ενώ τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι «φωνές» για απομάκρυνση από τα καθήκοντά της, ο ισπανικός Τύπος «ξεθάβει» το ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρελθόν της. 

Η Αντρέα με τα καστανόξανθα μακριά μαλλιά γεννήθηκε στις 29 Μάιου του 1973 και από τότε που άρχισε να… αναπνέει , ζει σαν πριγκίπισσα. Πέρασε την πόρτα του κοινοβουλίου σε ηλικία μόλις 24 ετών, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική στο πανεπιστήμιο.
Είναι κόρη ενός εξαιρετικά αμφιλεγόμενου και μεγαλομανή πολιτικού. Προέρχεται από μεγάλο πολιτικό τζάκι της αυτόνομης περιοχής της Βαλένθια. Ο πατέρας της μέχρι προχθές πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος της περιοχής, κατηγορείται και σύρεται στα δικαστήρια εδώ και οκτώ χρόνια για υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής. 

Ο Κάρλος Φάμπρα ήταν ο εμπνευστής του αεροδρομίου της πόλης Καστεγιόν που στην Ισπανία αποκαλείται το «αεροδρόμιο χωρίς αεροπλάνο», καθώς εγκαινιάστηκε ένα χρόνο πριν και ακόμα δεν έχει λειτουργήσει. Σε εποχές κρίσης ο Κάρλος έστησε με κρατικά έξοδα ένα άγαλμα, ύψους 24 μέτρων και αξίας 300.000 ευρώ στην είσοδο του αεροδρομίου.

Κατά διαβολική σύμπτωση, ο Κάρλος έχει κερδίσει επτά φορές το Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο της χώρας, εγείροντας  ψίθυρους για στημένα παιχνίδια.   

Άρθρο εδώ.