Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Άνοιξε την πόρτα στους Έλληνες η Μελβούρνη.

Τη δυνατότητα να μεταναστεύσουν λόγω της οικονομικής κρίσης δίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις η Αυστραλία στους Έλληνες πολίτες. Υιοθετώντας εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Η Αυστραλία αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες της σε Έλληνες για να μεταναστεύσουν, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα, αλλά υπό πολλές και αυστηρές προϋποθέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο η χώρα απαντά στα αιτήματα που είχαν διατυπώσει πολλές ομογενειακές οργανώσεις που έβλεπαν τον αριθμό των Ελλήνων που ήθελε να πάει στη χώρα συνεχώς να αυξάνεται. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των επαγγελματιών Ελλήνων που φτάνουν μέχρι την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ελλάδα ή στέλνουν ηλεκτρονικά τις ερωτήσεις τους για το καθεστώς που ισχύει στο υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας. 

Ετσι πλέον η Αυστραλία κένει ένα βήμα μπροστά, το οποίο όμως κατά πολλούς θα οδηγήσει σε εικόνες περασμένων δεκαετιών, καθώς υπολογίζεται ότι θα είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που θα θελήσουν να ψάξουν εκεί την τύχη τους.

Οπως και να έχει, έπειτα από εισήγηση της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες και τις προοπτικές που υπάρχουν και προσπαθεί να βοηθήσει όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Αυστραλία, το υπουργείο Μετανάστευσης δέχθηκε να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα το υπουργείο Μετανάστευσης θα διοργανώσει διήμερη εκδήλωση σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

Εκεί θα παραστούν εκπρόσωποι αλλά και αξιωματούχοι τόσο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης όσο και των πολιτειακών κυβερνήσεων που θα εξηγήσουν στους ενδιαφερόμενους τις προοπτικές που έχουν, την σχετική νομοθεσία, επαγγέλματα που έχουν ζήτηση και να απαντήσουν σε κάθε απορία τους.

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να παραστούν και όσο το δυνατόν περισσότεροι εργοδότες ή εκπρόσωποι τους στην Αθήνα, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να προσλαμβάνουν επί τόπου Έλληνες που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην Αυστραλία.

Μεταξύ άλλων, η Αυστραλία φέρεται να ενδιαφέρεται για μηχανικούς, ειδικευμένους εργάτες για οικοδομές, ηλεκτρολόγους και μια σειρά άλλων επαγγελμάτων. Με πρωτοβουλία του αυστραλιανού υπουργείου Μετανάστευσης θα δημιουργεί και ειδικό αρχείο όπου θα καταγράφονται οι ενδιαφερόμενοι να εργαστούν στην Αυστραλία και αν υπάρχει ζήτηση για το επάγγελμά τους θα ενημερώνονται αμέσως.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του υπουργείου Μετανάστευσης.

"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για μετανάστευση από την Ελλάδα. Καθημερινά δεχόμαστε τέτοια αιτήματα στην Κοινότητα ενώ δεν είναι και λίγοι οι Έλληνες που έφτασαν στην Αυστραλία χωρίς βίζα και εγγυημένη εργασία, ούτε καν στέγη και ζητάνε τη βοήθειά μας. Με την πρωτοβουλία του υπουργείου Μετανάστευσης πιστεύω πως κάποιοι συμπατριώτες μας ίσως εξυπηρετηθούν", είπε.

Κείμενο εδώ.